Kayıtlı elektronik posta: bir uygulama örneği olarak elektronik apostil - Güneli, Nihan (İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2013)
Bu çalışmada, kayıtlı elektonik postanın Türkiye’de ve dünyadaki kullanımı, teknik özellikleri ve genelde kullanım örnekleri, özelde ise elektronik apostil uygulaması incelenmiştir. Türkiye’de değişen mevzuat ile elektronik tebligat bakımından bazı şirketler bakımından zorunlu kullanımı öngörülen kayıtlı elektronik posta sistemi, özellikle mevzuat bakımından derinlemesine irdelenmiştir. Kayıtlı elektronik postanın bir uygulama örneği olan elektronik apostil ise süreçleri ve uygulamaya geçen devletler bakımından değerlendirilmiştir.

In this thesis, the utilization of registered electronic mail system in Turkey and in the world, its technical specifications and generally implementation examples, and specifically electronic apostille is being examined. Registered electronic mail that is determined obligatory for specific companies for electronic notifications with the changing Turkish regulations is researched thoroughly. Electronic apostille as an implementation example of registered electronic mail is reviewed on its process so far and for implementing countries.
Electronic apostille: an ımplementation example of registered electronic mail