ABD haksız rekabet yasası (Unfair competition act) çerçevesinde fikri mülkiyet haklarına uyumun bilişim teknolojisi sektörü özelinde sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya etkisi ve sağlayacağı avantajlar - Berber, Leyla Keser (My University, 2013)
Amerika Birleşik Devletlerinde yürürlüğe giren “Haksız Rekabet Yasası (Unfair Competition Act)”’nda yer alan hükümler ışığında, fikri mülkiyet haklarına uyumun sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya etkisi ve sağlayacağı avantajların farklı segmentlerde ele alındığı bu makale; dona- nım ve yazılım ürünleri bazında Bilişim Teknolojileri (BT) sektörünün gerek lokal gerek global ölçekte sağlıklı büyüyebilmesi, adil rekabet orta- mının yaratılabilmesi, ulusal ve uluslararası ekonomiye pozitif katkının artırılmasının temel kriterlerinden biri olarak fikri mülkiyet haklarının hu- kuka uygun kullanımı gerekliliğinin altını önemle çizmektedir.