Web Tabanlı Seyahat Aracılarını Kullanan Akademik Personelin Elektronik Hizmet Kalitesi, Memnuniyet Ve Sadakat İlişkisinin İncelenmesi - Yıldız, Sercan; Çizel, Beykan (My University, 2017)
Bu çalışmada, web tabanlı seyahat aracılarını kullanan akademik personelin algılanan elektronik hizmet kalitesi, memnuniyet ve sadakat ilişkisi incelenmiştir. Akdeniz Üniversitesi'nde görev yapmakta olan ve web tabanlı seyahat aracılarını, en az bir defa kullanma deneyimine sahip olan 300 akademik personelden, anket tekniği ile veriler toplanmış, araştırmanın amacına uygun istatistiksel analiz yöntemleri ile incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçları, sözü edilen üç değişken arasındaki ilişkinin varlığını sayısal olarak ortaya koymaktadır. Bunun yanında, elektronik hizmet kalitesini oluşturan her bir boyutun, müşteri memnuniyetini ve sadakatini farklı önem derecelerinde yordama gücünün olduğunu göstermektedir. Bulgular web tabanlı seyahat aracıları yöneticilerinin müşteri memnuniyetini ve müşteri sadakatini sağlamak için hangi faktörlere öncelik vermesi gerektiği hususunda önemli bilgiler sunmaktadır.