EVLİLİK BİRLİĞİNDE SADAKAT YÜKÜMÜNE AYKIRILIKTAN ÖTÜRÜ TAZMİNAT TALEBİNE YER OLABİLİR Mİ? - Serozan, Rona (My University, 2016)
Evli eşlerden birinin sadakatsizliğinin, sadakatsizliğe uğrayan eşe sadakat- siz eşinden ve onun dostundan manevi tazminat talep etmeye hak verip vermediği, son yıllarda çok tartışmalı bir konu haline gelmiştir. Yarg ıtay’ın de ğişik yöndeki kararları da bu tartışmayı büsbütün kızıştırmıştır. Yazının amacı, Yargıtay kararlarının değerlen- dirilmesi ve tartışmalı konunun açıklığa kavuşturulmasıdır.