Towards a theoretical research: autobiographical in theory - Barca, Emre (İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2010)
Aşağıdaki çalışma filozofların oto/biyografileri üzerinden temellenen, felsefi metin okumalarına ilişkin olarak yeni bir perspektif geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu bakımdan, bu çalışma felsefeyi hakikatin objektif bir temsili olarak değil, Jacques Derrida gibi bir yazı olarak ele almaktadır. Bu resimde filozof da okura yüce hakikati anlatan bir yarı-tanrı değil, bir yazardır. Bu, felsefi metne yaşamı, şansı ve olumsallığı katmak anlamına gelir. Bu anlamda, elinizdeki çalışma kendilik, yazarlık, kitabın birliği, felsefe, akademi vb kurumlar tarafından korunan, yaşam ve metin arasındaki sınırları aşmaya çalışmaktadır. Bu şekilde, yaşam ve metnin sınırlarında ikamet eden felsefi metni, oto/biyografik olanı hesaba katarak okumanın yollarını aramaktadır.

The following study tries to develop a new perspective on the readings of philosophical texts that are based on the auto/biographies of the philosophers. In this path this study takes philosophy not an objective representation of truth but a writing as Jacques Derrida does. In this picture, philosopher is not a demigod telling the reader a sublime truth but is a writer. This means putting the life, chance and contingency to a philosophical text. In this manner, this study tries to exceed the limits and the boundaries of life and text, which are guarded by institutions such as self, authorship, unity of the book, philosophy, academy and so on. By way of this, this study tries to find the ways to read the philosophical text considering the concept of auto/biographical which dwells on the boundaries between life and text.
Teorik bir araştırmaya doğru: teoride otobiyografik olan