TÜRK CEZA KANUNU'NUN 122. MADDESİNDE DÜZENLENEN NEFRET VE AYIRIMCILIK SUÇUNUN NEFRET SUÇU KAVRAMI ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ - İnceoğlu, Asuman Aytekin (My University, 2015)
Nefret suçu kavramı uzun zamandır kamu oyunda tartışılmakta ve konuya ilişkin yasal düzenleme yapılması gereği sivil toplum kuruluşları tarafından dile getirilmektedir. 6529 sayılı Kanun ile, Türk Ceza Kanununun 122. maddesinde düzenlenen ayırımcılık suçu, başlığı dahil yeniden düzenlenmiştir. Bu çalışmada, 122. maddede yapılan değişiklikler nefret suçu kavramı çerçevesinde tartışılacaktır.