Living with the "other": greek cypriot education after 1960 - Georgiou, Spyridonia (İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2012)
1960'dan beri Kıbrıs Rum Eğitimi'nin temel amacı, kesilmeyen (devam eden) bir ulusal kimlik anlayışı oluşturarak, acılı öz ve ötekinin olumsuz algılanmasına dayanan etnik milliyetçilik olmuştur. 1974 olayları ve iki toplum arasında yıllarca süren etkileşim eksikliği dikkate alındığında, bu tez Kıbrıs Rum Eğitim Sistemi'ni ve söz konusu sistemin 1960 yılından beri süregelen amaçlarını incelemeyi ve daha önce iki toplumun barış içinde birlikte yaşamasının teşvik edilip edilmediğini; eğer edildiyse hangi koşullar altında yapıldığını (gerçekleştiğini) bulmayı hedeflemektedir. Ulusal kimlik ve onun okullarda inşaası, 1960 yılından bu yana her dönemin siyasi sahnesi, baskın eğilimler, belirlenmiş her zaman içinde eğitimin amaçları ve analitik programlar incelenecektir.

The primary objective of the Greek Cypriot Education since 1960 has been ethnic nationalism, which focuses on the suffering of the ‘Self’ and the negative perceptions of the ‘Other’ creating an understanding of an unbreakable national identity. Given the 1974 events and the absence of interaction between the two communities for years, this thesis aims to examine the Greek Cypriot Educational System and its aims since 1960, and find whether a climate of peaceful co existence was ever promoted, and if so under which circumstances. National Identity and its construction at school, the political scenery of each time since 1960 up to this day, the dominant tendencies, the aims of education at each given time and analytical programs will be examined.
Öteki ile yaşamak: 1960 sonrası kıbrıslı rum eğitimi