Türkiye ulusal ajansı eğitici eğitimi programlarının içerik ve yöntemlerinin deneyimsel öğrenme teorisine göre incelenmesi - Erdoğan, Mustafa (İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2019)
ÖZET: Sivil toplum gençlik çalışmaları alanında deneyimsel öğrenme tabanlı yaygın eğitimin faaliyetlerinin niteliğinin artırılması için bu alanda düzenlenen eğitici eğitimlerinin deneyimsel öğrenme teorisine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. Bu araştırma ile deneyimsel öğrenme teorisindeki temel ve en güncel çalışmaların derlenmesi ve Türkiye’de gençlik çalışmalarında deneyimsel öğrenmenin yaygınlaşmasında lokomotif rolü gören Türkiye Ulusal Ajansı Eğitici Eğitimi Programlarının içerik ve yöntem bakımından deneyimsel öğrenme teorisine göre incelenmesi için nitel bir ölçme aracının geliştirilmesi amaçlanmıştır. Türkiye Ulusal Ajansı Gençlik Programı Eğitici Eğitimlerinin geliştirilecek olan ölçme aracı çerçevesinde değerlendirilmesi, gelecek dönemlerde düzenlenecek olan eğitim programlarının deneyimsel öğrenme teorisine çok daha uygun bir şekilde tasarlanmasına ve uygulanmasına zemin hazırlayacaktır.

ABSTRACT: In order to increase the quality of the activities of experiential learning based nonformal education in the field of civil society youth works, it is very important to carry out the training of trainers in this field in accordance with the experiential learning theory. The aim of this study is to compile the fundamental and the most recent works on experiential learning theory and to develop a qualitative assessment tool for analyzing the content and methodology of Training of Trainers Programs held by Turkish National Agency, who had a locomotive role in spreading experiential learning in Turkey. Evaluating Turkish National Agency Youth Program’s Training of Trainers in the frame of this qualitative assessment tool will provide a ground to design and implement the future training of trainers programs better according to Experiential Learning Theory.
Analysing the content and methodology of Turkish national agency's training of trainers programs according to experiential learning theory
Keywords: EU Youth Program; Non Formal Education; National Agency; Training of Trainers; Experiential Learning; Yaygın Eğitim; AB Gençlik Programı; Ulusal Ajans; Eğitici Eğitimi; Deneyimsel Öğrenme