AİLE HUKUKUNUN ÖZELLİKLERİ, İLKELERİ VE GELİŞİMİ - Serozan, Rona; Başoğlu, Başak; Kapancı, Berk (My University, 2016)
Aile Hukuku, sağlıklı ve huzurlu bireyler arasındaki ilişkiler söz konusuolduğunda müdahalenin mümkün olduğunca az olması gereken “minimalist” bir hukuk dalıdır. Bununla birlikte, Aile Hukuku ilişkilerinin ve özellikle ailedeki zayıfbireylerin korunması gerektiğinde de müdahale kaçınılmazdır. Son yıllarda modernhukuk sistemlerinin aile ilişkilerine bakış açısında eskisine göre belirgin bir farklılaşma gözlemlenir. Bu yazıda öncelikle aile hukukunun özellikleri, ilkeleri ve moderntoplumlardaki gelişiminin incelenmesi, daha sonra da son yıllarda modern aile hukuklarında gündeme gelen aynı cinsiyetten kişilerin fiili yaşam birliktelikleri ile aile hukukunun statüden sözleşmeye dönüşümü konularının özel olarak ele alınması amaçlanmaktadır.