You have the choice, hear my voice - Semerci, Pınar Uyan (Başak Culture and Art Foundation, Netherlands Istanbul Consulate Human Rights Fund, Istanbul Bilgi University Center for Immigration Studies, 2010)
İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ortak olarak yer aldığı ve Başak Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yürütülen proje, Hollanda İstanbul Başkonsoloslugu Matra-Kap İnsan Hakları Fonu tarafından desteklendi. “Seçeneğin Var, Sesimi Duy” projesi, Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Girişimi Türkiye 2001 programı kapsamında 2004 yılında desteklenen SES-ÇIK “Sorun Etme-Sahip Çık” proje verilerinin güncellenmesini amaçlamaktadır. Aralık 2009-Eylül 2010 döneminde gerçekleştirilen proje kapsamında İstanbul’da 15 ilçede 353 aile, 527 çocuk ve genç ile anket çalışması uygulandı. Bu görüşmeler sonucunda, çocuk ve gençlerin sosyo-ekonomik koşulları, eğitim olanakları ve düzeyleri, çalışma şartları, gelecekle ilgili beklentileri ve ihtiyaçları gibi konularda bilgilere ulaşıldı. Çalışma, “SES-DUY Seçeneğin Var Sesimi Duy: Zorunlu Göçün Çocuklar ve Gençler Üzerindeki Etkileri 2004-2010 Karşılaştırmalı Araştırma Sonuçları” adıyla Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı.
Seçeneğin var, sesimi duy
141 pages