Köleoğlu, Mısra BesteKenger, Emre Batuhan2025-03-152025-03-1520242687-2145https://doi.org/10.46413/boneyusbad.1436234https://hdl.handle.net/11411/9474Aim: The aim of this study was to determine the relationship between nutritional status and chronotypes of healthcare workers. Material and Method: This study was conducted between April and May 2023 on 261 healthcare workers. An online questionnaire form consisting of a general information section, Three-Factor Nutrition Questionnaire and Morning and Evening Questionnaire questions was applied to the participants via Google Forms. Results: The age and body mass index of the morning people was found to be significantly higher (p|Amaç: Bu araştırmada sağlık çalışanlarının beslenme durumları ve kronotipleri arasındaki ilişkinin saptanması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Bu çalışma Nisan-Mayıs 2023 tarihleri aralığında 261 sağlık çalışanı üzerinde gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara; Google Forms aracılığıyla genel bilgiler bölümü, Üç Faktörlü Beslenme Anketi ve Sabahçıl-Akşamcıl Anketi sorularından oluşan bir online anket formu uygulanmıştır. Bulgular: Sabahçıl kişilerin yaşları ve beden kütle indeksleri anlamlı olarak daha yüksek bulunmuştur (peninfo:eu-repo/semantics/openAccessChronotypeHealthcare WorkersMorningist-Evening ScaleThree-Factor Eating ScaleKronotipSabahçıl-Akşamcıl ÖlçeğiSağlık ÇalışanlarıÜç Faktörlü Yeme ÖlçeğiDetermination of the Relationship Between Three-Factor Eating Scale and Chronotypes in Healthcare WorkersSağlık Çalışanlarında Üç Faktörlü Yeme Ölçeğiyle Kronotipleri Arasındaki İlişkinin SaptanmasıArticle10.46413/boneyusbad.143623447534676