SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIN TESPİTİNDE, SAHA ÇALIŞMASI ÖNCESİ VE SONRASI UYGULAMALARIN KRİTİK ÖNEMİ - Genç, Lale (My University, 2019)
Kültürel antropolojide alan çalışmasının yazılı bir ürünü olan etnografya, araştırmacının alanında olmazorunluluğu taşımaktadır. Ayrıca alan araştırması yöntemi, genellemelerden çok derinlemesineayrıntıların ortaya koyulduğu bir yazındır. Bunun yanında amaçlanan konunun yapısal işleyişi, temsiledilişleri hakkında yazmaktır (Erickson, 1984:53). Bu kritik çalışmanın tekrarı yoktur ve öncesinde iyiplanlanması tüm çalışmayı doğrudan etkiler. Bu plan dahilinde etnograf alanda verimli çalışabilir. Tümverilerin toplanması sonrası da kodlama, tasnif ve kuramsal yorumlamalar da çalışmanın zenginliğini ifadeeder.Bu çalışma somut olmayan kültürel mirasın tespitinde, saha çalışması öncesi ve sonrası uygulamalaradeğinerek, kritik önemini vurgulamak amacı taşımaktadır. Ayrıca saha çalışması öncesi ve sonrasıizlenecek aşamalarda detaya girilmektedir.