Şirketin kendi paylarını edinmesinde finansal destek yasağı - Yanlı, Veliye (My University, 2012)
Finansal destek, bir şirketin kendi paylarının ya da ana şirketinin paylarının edinilmesi için finansal açıdan yardımcı olmasıdır. Yeni Türk Ticaret Kanıınu'nda böyle bir desteğe izin verilmemektedir.Finansal desteğin en yaygın örneklerinden biri şirketin, kendi paylarını edinmek üzere üçüncü bir kişinin aldığı ödünç için teminat vermesidir. Ayrıca, payları edinilecek şirketin kendisinin de doğrudan ödünç vermesi söz konusu olabilir (leveraged buyout).Bir şirketin kendi paylarının edinilmesi amacıyla finansal destek sağlamasının yasaklanmış olması, çeşitli sorulan da beraberinde getirmektedir.Finansal destek yasağının iki istisnası vardır: Fiııans kurumları açısından avans, ödünç ve teminat verilmesi işlemlerinin zaten bu kurumların olağan faaliyetlerinden olması ve şirketin kendi paylarının edinilmesi için kendi çalışanlarına veya bağlı şirketlerinin çalışanlarına finansal destek sağlamasıdır.