Electing committees by approval balloting - Cuhadaroğlu, Tuğçe (İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2008)
Bu çalışmada, seçmenlerin adaylar hakkındaki onaylarının toplandığı ve seçim sonucunun önceden belirlenmiş bir seçim kuralına, özelde çoğunluk kuralına gore belirlendiği komite seçimi modelleri incelenmektedir. Bu modellerin özellikleri, seçim sonuçlarının temsiliyet özelliklerine odaklanarak araştırılmaktadır. Temsiliyet, seçim sonuçlarının seçmenlerin komite tercihleriyle tutarlılığı ile ilişkili olarak tanımlanmıştır.

We study committee election models where voters' approvals over candidates are collected and the election outcome is determined according to a predetermined voting rule, in particular issue-wise majority rule. The properties of these models are investigated with a special attention to representativeness of the election outcomes, where representativeness relates to the way they are consistent with the voters' preferences over committees.
Onay pusulasına dayalı seçim sistemleri