TBK M.71/ F.4 HÜKMÜNE ALTERNATİF ÇÖZÜM: ÖRTÜLÜ BOŞLUK - Kurtulan, Gökçe; İnceoğlu, M.Murat (My University, 2016)
Türk Borçlar Kanunu’nun 71. maddesinin son fıkrası, önemli ölçüde tehlike arz eden bir işletmenin faaliyetine hukuk düzenince izin verilmiş ise, bu tür faaliyetlerden zarar görenlerin denkleştirilme isteyebileceğini düzenlemiştir. Bu hükmün nasılyorumlanması gerektiği konusunda doktrinde çeşitli görüşler ileri sürülmüştür. Kanaatimizce burada örtülü bir kanun boşluğunun bulunduğu kabul edilmeli ve bu boşluk tamtazminat ilkesi ile doldurulmalıdır.