Investors perception of crypto trading and its effect on the banking system in Turkey - Çelik, Simge (İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2022)
Mevcut çalışma, kripto ticaretinin Türkiye'deki bankacılık sistemi üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkilerini belirleme arayışında titiz bir araştırma göstermiştir. Bu nedenle, hem olumlu hem de olumsuz etkilerin olduğu ancak odak noktasının, tüm yatırımcıların lehine olan sonuçları dengeleyebilecek sağlam bir düzenleyici ortama sahip olmak olduğu tespit edildi. Bununla birlikte, çalışmanın çok yönlü kaynaklardan, yani nicel ve nitel verilerden elde edilen sonuçları, kripto ticaretinin uzun vadede faydalarının, olumsuz olarak kabul edilebilecek olanlardan daha ağır bastığını göstermiştir. Ayrıca, çalışma, Türkiye'deki bankacılık sisteminin, ana protokollerini kripto ticaret ortamının dinamikleriyle nasıl başarılı bir şekilde senkronize edebileceği konusunda hala öğrenme eğrisinde olduğunu göstermiştir.

The current study has demonstrated rigorous research in the quest to establish the short-term and long-term implications of crypto trading on the banking system in Turkey. As such, it was established that there are both positive and negative effects but the focus being to have a solid regulatory environment that can balance the outcomes that favour all the investors. Nonetheless, the study's outcomes from multifaceted sources i.e. quantitative and qualitative data have shown that the benefits of crypto trading outweigh those that may be regarded as negative in long term. In addition, the study has demonstrated that the banking system in Turkey is still on the learning curve in terms of how it may successfully synchronise its major protocols with the dynamics of crypto trading environment.
Yatırımcılar açısından kripto ticareti ve kripto ticaretinin Türk bankacılık sistemine etkileri
Lisansüstü Programlar Enstitüsü, Finans Ana Bilim Dalı, Uluslararası Finans Bilim Dalı
Keywords: Bankacılık; Banking; Maliye