Reklam ajanslarının gerilla pazarlama uygulamaları: Türkiye örneklemi üzerinden bir inceleme - Levi, Eser; Dahan, Sanje Gresi (My University, 2012)
Bu çalışma tüketicinin karşılaşmayı hiç beklemediği yerlere çeşitli tanıtım mesajları yerleştirerek tüketicinin dikkatini çekmeyi amaçlayan gerilla pazarlama uygulaması irdelemektedir. Çalışmada gerilla pazarlama tüketiciyle çeşitli enter aktif uygulamalar içerisinde ve dikkat çeken mecra kullanımı yolu ile iletişime geçen, bütçe açısından her tip işletmeye uygun pazarlama iletişimi çalışmaları sunabilen bir pazarlama iletişimi tekniği olarak ele alınmaktadır. Gerilla pazarlama uygulamaları ise mini veya maksi planlama kapsamında incelenmektedir. Mini-medya planı içerisinde gerilla halkla ilişkileri, ağızdan ağza pazarlama, açıkhava ve internet mecraları; maksi-medya planlaması içerisindeyse kitle iletişim mecraları ele alınmaktadır. Çalışmanın araştırma bölümünde reklam verene pazarlama iletişimi faaliyetleri konusunda yön veren reklam ajansları incelenmekte ve ajansların reklam verenlerine hangi gerilla pazarlama uygulamalarını ne sıklıkta önerdikleri sorusuna yanıt aranmaktadır. Tanımlayıcı araştırma şeklinde tasarlanan araştırmanın sonucunda Türkiye'de faaliyet gösteren reklam ajanslarının gerilla pazarlama uygulamalarına her mecra ve faaliyet bazında farklı yaklaştıkları ortaya çıkmaktadır.