FACTORS AFFECTING FINANCIAL CONSUMERS' PRIVATE PENSION PLAN DECISIONS: A LITERATURE REVIEW AND A CONCEPTUAL FRAMEWORK PROPOSAL - Selçuk, Elif Akben; Aydın, Aslı Elif (My University, 2016)
Bu çalışmanın amacı finansal tüketicilerin bireysel emeklilik planları ile ilgili kararlarına yönelik bir çerçeve sunmaktır. Özellikle, tüketicilerin bireysel emeklilik sistemine katılım kararı, yatırılan miktar ve varlıkların dağılımı ile ilgili kararlarını etkileyen faktörler gözden geçirilmiştir. Bahsedilen faktörler durumsal ve ruhsal faktörleri, kişilik özelliklerini, motivasyonu, finansal okuryazarlığı ve dış etmenleri içermektedir. Bu literatür taraması temek alınarak bireysel emeklilik danışmanları ve kurumlara emeklilik birikimlerini daha iyi anlamada yarar sağlaması beklenen bazı önermeler geliştirilmiştir.